Mine oppskrifter

Her er noen av oppskriftene jeg bruker i kakene mine:


Sjokoladekake
Jeg bruker nesten alltid en oppskrift som kalles "Annas sjokoladekake", som er en god og saftig kake som er lett å lykkes med. Jeg bruker 50/50 med rent kakopulver og oboy, slik at kaken får en litt mildere sjokoladesmak. Denne smaker veldig godt etter både 1,2 og 3 dager, da den er laget med kulturmelk som gjør den ekstra saftig. For oppskrift og beregning i forhold til størrelse, se http://bakeprosjektet.no/annas-sjokoladekake/








Smørkrem med sjokolade: Dette er en oppskrift på en god og enkel sjokoladekrem som jeg ofte bruker som fyll i kakene mine og alltid som dik og smørekrem før jeg legger på fondant eller marsipan. Melkesjokoladen kan kuttes ut hvis man ønsker kun smørkrem. Det går også å bytte til hvit sjokolade og tilsette konditorfarge dersom man ønsker en farge på smørkremen i tillegg til sjokoladesmak.

200 g melkesjokolade (smeltet i vannbad)
300 g melis
2 ss limesaft (evt sitronsaft. Jeg bruker som regel bare den standard gule sitronflasken)
250 g romteperert smør
1,5 dl romtemperet kremfløte

Begynn med å kutte smør i terninger og sett på benken for å få i romtemperaur, evt sett i mikroovnen til smøret er helt mykt, men ikke flytende.  Kremfløten bør også stå en stund i romtemp, men det går fint om man glemmer dette. Mix smør og melis sammen, tilsett deretter kremfløten og limesaft. Mix på høy hastighet i 1 min. Tilsett deretter smeltet sjokolade og mix i 1-2 min.




Smørkrem kan også tilsettes konditorfarge etter eget ønske.



Sjokoladekake med browniekonsistens

Denne oppskriften fant jeg på Godt.no, og ble rangert på 4. plass av de beste dessertene på Godt.no hittil i 2017. Den er kjempesaftig, og tror neppe man kan gjøre så mye feil når man lager eller steker kaken. Hvis den blir litt for lite stekt så får den en browniekonsistens. Denne oppskriften passer f.eks til 2.lags kake i en 22 cm rund form (i diameter) eller en 30 x 20 cm firkantet form,



200 g smeltet smør
40 g kakaopulver
4 egg
4 dl sukker
200 g hvetemel
1 ts bakepulver

1. Pisk egg og sukker til eggedosis
2. Bland det tørre og sikt det gradvis inn i eggedosisen sammen med smeltet smør.
3. Stek på 180 grader i ca 40 min. Sjekk underveis om den må sjekes lenger.





Melkesjokoladedrøm (kan brukes som fyll, glasur og smørekrem)
500 g meierismør (romtemperert)
400 g melis
400 g melkesjokolade
50 g kakaopulver
200 g kremost naturell (romtemperert)
1 ts sitronsaft
1 ts vaniljesukker

1. Blandt smør, melis, vaniljesukker og sitronsaft helt hvitt i en mixer. Minst 5 minutter.
2. Smelt sjokolade over vannbad.
3. Tilsett kakao og smeltet sjokolade i smørblandingen og mix til det er godt blandet.
4. Tilsett kremost og pisk til røren er godt blandet. Pass på å ikke piske for mye, da kan det skille seg.





Oppskrift på muffins, ca 15 store
3 egg
2,25 dl sukker
1,5 ts vaniljesukker
150 g meierismør
3 dl lettmelk
6 dl hvetemel
3 ts bakepulver
(evt 3 ss kakaopulver eller 100 – 200 gram hakket sjokolade av ønsket type)

Visp egg, sukker og vaniljesukker til luftig eggedosis. Bland alt det tørre. Rør inn smeltet smør, melk og den tørre blandingen litt etter litt. Tilsett evt hakket sjokolade til slutt og rør om. Fordel røren i muffinsformer. Stekes på 200 grader i ca 15 minutter. Avkjøles før topping legges på. 




Ostekremtopping til muffins (eller som fyll i kake)

200 g naturell kremost eller philadelphia

1 ts vaniljesukker

50 g meierismør

6 dl melis

Rør sammen kremost, vaniljesukker og romtemperert smør. Tilsett melisen litt etter litt til toppingen blir fast.  Dersom man ønsker å tilsette farge gjøres også dette.


Bringebærmousse (hentet fra Emmaskakedesign.blogspot.no)

400 g bringebær (frosne bær må tines først)

80 g sukker

4 gelatinplater

3,75 dl fløte



Bruk en blender eller stavmikser til å blande bringebær og sukker.  Sil deretter ut steinene.

Legg gelatinplatene i kaldt vann i ca 12 min.

Kok opp 1/3 av pureen. Klem ut vannet av gelatinplatene og tilsett i pureen. Rør til de er helt oppløst og la pureen kjølne.

Pisk fløte til krem.

Ta så resterende 2/3 av pureen og bland med kremen.

Når den varme pureen har kjølnet tilsettes så denne også i kremen.

Moussen settes så i kjøleskapet til den er stivnet, ca 2-3 timer.








Saftig kefirkake til en 2-lags kake ca 20 cm

4 dl sukker
6 dl hvetemel
2 ss oboy (evt mer)
2 ts natron
200 g smeltet smør
4,5 dl kefir

(for mer kryddersmak tilsett også 2 ts kanel og 1,5 ts kardemomme).
1. Bland det tørre godt sammen.
2. Rør inn kefir og smeltet smør vekselsvis med det siktet melmix.
3. Stekes i midten av ovnen på 175 grader i 45 min, evt lenger. Følg med!


Lettvinn smørkrem til kakefyll eller som smørekrem rundt:
200 gram romtemperert meierismør
600 g melis
3 ts vaniljeekstrakt eller vaniljesukker
6 ss melk/kremfløte eller annen væske
Pisk sammen, tilsett eventuelt konditorfarge


Deilig sjokoladekrem til kakefyll
125 g romtemperert meierismør
2 ts vaniljesukker
250 g melis
2 ss kaffe
1 ss fløte (eller melk)
125 g melkesjokolade/kokesjokolade/ 70 % sjokolade
1 egg

Bland melis , smør og vaniljesukker i en egen bolle og mix til blandingen blir luftig. Bland kaffe, fløte og sjokolade i en annen bolle. Sett denne i mikroovnen og ta ut etter ca 30 sek for å røre rundt. Gjør dette til all sjokoladen har smeltet. Avkjøl sjokoladeblandingen og tilsett den i smørkremen. Bland inn egget til slutt. Visp til kremen er jevn og luftig.

Vaniljekake 


225 g meierismør (både usaltet og usaltet kan brukes)
480 g sukker
4 egg (romtempererte)
4 ts vaniljeekstrakt/essens/vaniljesukker
435 g hvetemel
2,5 ts bakepulver
1/4 ts salt
2,5 dl lettmelk (romtemperert)
Røren passer bra i 2 runde former på 18-20 cm. Stekes på 160 grader i ca 40 min.

1. Pisk smør og sukker hvitt i 5-10 min.
2. Tilsett ett og ett egg om gangen og pisk godt mellom eggene. Hvis du bruker vaniljeekstrakt kan dette tilsettes nå. Rør godt.
3. Blant og sikt det tørre minst 2 ganger. Her tilsetter du også vaniljesukker dersom dette brukes istedetfor ekstrakt/essens.
4. Tilsett det tørre og det våte (melk) inn i røren, annenhver gang.
5. Fordel i formene (de bør dekkes med bakepapir) og stek.

6. La kakene hvile i ca 5 min i formene sine før du vender de opp ned på en rist og avkjøl.

Kakene kan fryses godt pakket inn i plast eller folie. 


Nettbakerens sukkerbrød

25 cm, 3 deler

6 medium/store egg 
240 g sukker
1 stor ss lunkent vann
180 g mel
60 g potetmel

1. Pisk egg og sukker i rundt 12 min for å få pisket inn masse luft
2. Skru ned tempoet og tilsett lunkent vann. Pisk videre i noen min.

3. Sikte inn mel og potetmel og vend inn dette med en slikkepott (ikke pisk eller rør med maskin!)
4. Hell røren i en godt smurt form, med bakepapir i bunnen.
5. Stekes på 170 grader i 35 min.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar